Hot Forum

Afvalhoek => Mol Online 9 => Mol Online => Gespeelde Forumspellen => [MO9] Opdrachten, Tests en Executies => Topic gestart door: hillo op april 11, 2008, 13:50:15 PM

Titel: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 13:50:15 PM
Ik heb het bijgehouden, en het is nogal lang geworden :P 5 pagina's in Word :P

Maar hier komen ze ;)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 13:54:47 PM
Opdracht 1: Het begin
Heerlijk, de allereerste opdracht. Ik heb besloten me even lekker in te werken en veel vertrouwen te winnen. Erg veel geld valt er toch nog niet te verdienen dus dat kan geen kwaad. Deel A ging ook al meteen aan me voorbij omdat ik de hele dag weg was, maar Robin heeft zich lekker verdacht gemaakt door een bonuspunt binnen te slepen waardoor nog niet eens de helft van het mogelijke geld binnengekomen is! Bij deel B wist ik natuurlijk welke steden er gevonden moesten worden, dus ik heb gewoon ontzettend lopen faken dat ik het af en toe niet wist. Uiteindelijk kwam het mij mooi uit dat er bij deel C 4 flessen bleven staan, want zo was mijn 'we-moeten-naar-Rosso'-ingeving alleen maar beter. Tsja, een beetje startgeld kan geen kwaad natuurlijk. Dat kan er alleen maar weer af :)

Opdracht 2: Help!
Natuurlijk was ik het liefst Pipo de Clown geweest, maar daarvoor was ik niet op tijd online. Achteraf is het eigenlijk alleen maar mooi dat Robin het geworden is, want dan wordt er niet zo erg naar mij gekeken.

In het begin begreep ik de opdracht net zo min als iedereen, maar zodra ik met Marloes gesproken had kreeg ik ook meteen een plattegrondje van het hele eiland. Best handig, weten waar alles ligt :). Het werd echter al snel duidelijk dat deze opdracht nooit of te nimmer gehaald zou worden. Ik heb nog wat chaos proberen te creëren door met vage acties aan te komen, maar als me iets gevraagd werd te doen heb ik dat heel netjes gedaan, het zou toch tevergeefs zijn. En oja! Ik heb ook lekker gemold door met Judith en Elise Groningen te verkennen en een dag lekker niks te doen.

Executie 1: Michel
Geen verrassing, alleen maar goed dat een inactieveling afvalt :)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 13:56:32 PM
Opdracht 3: Rara
Ik zat in India toen de eerste vraag gespeeld werd en viel dus meteen af. Als ik niet in India geweest was had ik hoogstwaarschijnlijk ook niet geantwoord. Degenen die een vrijstelling of een bonuspunt konden verdienen zijn natuurlijk meteen verdacht. Daarbij ben je gek als je voor virtueel geld kiest en ik wist vrijwel zeker dat er dan ook nooit geld verdiend zou gaan worden deze opdracht.

Opdracht 4: Heertje, Vrouwtje, Boertje
Erg jammer dat ik van tevoren niet wist dat ik als Heer het beste kon saboteren, dus ik ging in het wilde weg maar voor de positie van Boer. In die indeling kon ik weinig saboteren, want dat zou teveel opvallen.

Bij het tweede deel zou er hoe dan ook geld verdiend gaan worden. Het team dat het meeste had binnengehaald zou een extraatje krijgen, en dat bedrag kwam in de pot. Mijn tactiek was dan ook het geld zoveel mogelijk verdelen over de teams. Gelukkig werkten de vrouwen niet hard mee en kon er weinig gegraven worden door de boeren. Ik heb heel netjes gedaan wat de Heer mij vroeg, maar zorgde er wel voor dat ik alleen groef als een ander team qua geld voor mij lag. Uiteindelijk was het 580 tegen 0 tegen 0 ofzo, dus het was duidelijk dat wij zouden winnen. Ik kreeg nog de opdracht om een veldje om te ploegen. Dit heb ik gedaan, maar net heel subtiel een kwartiertje na de deadline. We wonnen vrijwel niks, en ik zat in het winnende team. Heerlijk, onschuldig :)

Executie 2: Robin
Verrassend, want ik had Robin hoger ingeschat. Daarbij was hij een handige afleider, dus jammer dat hij afviel :(
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 13:58:44 PM
Opdracht 5: Puzzeltime
Ik nam me voor mijn stukje pas te posten als de afbeelding al duidelijk genoeg was. Bij puzzel 2 gaf ik een suggestie richting Gordon, hoewel mij allang duidelijk was dat het de gebroeders Ko waren. Ik vernam van Marloes dat Yolanda wilde dat haar spelfout fout gerekend werd, dus vanaf dat moment ben ik erg op spelfouten gaan letten. Het hele gedoe rondom die sinaasappelpers kwam dan ook door mij. Marloes wilde het goed rekenen, maar ik was het daar niet helemaal mee eens en heb dat prachtig beargumenteerd door het hele Yolanda-verhaal. Tsja Yo, be carefull what you wish for ;) Tot slot heb ik nog een laatste 150 euro van de pot afgehaald door heel dom te roepen dat de afwasborstel misschien wel eens een tandenborstel kon zijn. Hoe duidelijk kan het zijn?

Opdracht 6: Goh, wat is het hier koud.
Yolanda heeft het hier goed gedaan. Ze maakte me meteen af en daarmee was de mol na 1 sneeuwbal al uit het spel. Vanaf dat moment heb ik nog geprobeerd wat mensen verdacht te maken, maar verder kon ik hier weinig doen.

Executie 3: Elise
Heel erg jammer, en voor het eerst ook een klein schuldgevoel, want ik heb Elise gezworen dat ik de mol niet was... :(

Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:02:17 PM
Opdracht 7: Jij DIEF!
Bij deze opdracht was het de bedoeling dat ik zoveel mogelijk bonuspunten te pakken zou krijgen. Daar hebben de anderen namelijk wel wat aan, en ik niet. Het kwam dan ook goed van pas dat ik een lijstje had wie welke voorwerpen bezat en hoeveel deze waard waren. Ook kreeg ik van Marloes te horen wie wat stal en wie wanneer een bewaker inzette. Het was dan ook niet lastig om veel punten te verzamelen! Ik moet zeggen dat ik veel geluk had met het stelen van pakjes. Meesterdieven gebruikte ik niet, dus ik moest vaak gokken in welk pakje de meeste duiten zaten. Op de een of andere manier pakte ik steeds de hoogste eruit. Ik sta blijkbaar niet alleen in mijn werk *kijkt omhoog*. Volgens mij begint Sjors trouwens iets te vermoeden, want hij stelt erg vervelende vragen op MSN.

Opdracht 8: Mens, Erger je niet!
Ik zat in het groene team, waar, wonder boven wonder, ook de joker in terecht kwam. Dat kwam mij natuurlijk erg goed uit, want zo kon ik rustig beginnen met mezelf en de joker. Pas wanneer er acht keer gezet zou zijn, zouden we weer alle worpen krijgen en ik heb geprobeerd dat een beetje te rekken. Toen we alles weer hadden, doordat Evelien de joker verzet had, heb ik voorgesteld Sjors achter te laten onder het mom van "Dan kan hij de tegenstander afmaken als ze langs onze basis komen!" Mario volgde perfect mijn voorbeeld en vroeg Judith te blijven staan, waardoor in beide teams minstens één pion achterbleef en de kans op geld aanzienlijk verkleinde. Als Judith of Sjors wél het spel in was gekomen hadden we ook nog eens de '6' gehad als spelversnellende worp en dat kon ik natuurlijk niet hebben. ;) Toen de deadline bijna voorbij was heb ik nog even de kandidaat gespeeld die het beste met de groep voorheeft door telkens netjes een schema te plaatsen en voor te stellen om lekker door te spelen ná de deadline. Want zeg nou zelf, hoe goed we ook waren geweest, door de achterstand van zowel Judith als Sjors was het nooit meer gelukt.
 
Executie 4: Mario
Tsja, wat moet ik hier nou van zeggen. Van begin af aan was ik het meest bang voor Mario. Gewoon omdat hij Mario is :P Gelukkig is hij goed van vertrouwen en zo bleek... Aan de ene kant jammer dat er een actieve, gezellig speler afgevallen is, aan de andere kant ben ik blij dat er twee ogen minder naar me kijken :)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:05:26 PM
Opdracht 9: Raad maar raak
Ik natuurlijk blij dat het uitgerekend Mario was die de fragmenten moest maken, want zowel de Mol, als Yolanda, als Sjors kent Mario's redenatie en zo was het ook erg gemakkelijk met de meest vreemde uitleggen aan te komen. Mario is het perfecte excuus! Op MSN was het geweldig deze opdracht. Ik heb werkelijk waar genoten. Samen met Sjors en Yannick. Yannick was ontzettend aan het mollen en ik speelde dat ik onwijs boos was daarom. 'Tot overmaat van ramp' (of moet ik zeggen: Tot mijn grootste genoegen) begon ook Sjors vreemd te doen. Ik had bewust niet gevraagd om de goede antwoorden, want ik wilde dit spel écht spelen. Maar toen Yannick in zijn volle overtuiging de een na de ander aan iemand koppelde waarvan ik dacht "euhm.. juist.." ben ik toch naar Marloes toe gestapt en heb gevraagd wat wel en wat niet klopte. Toen is het gevecht tegen Yannick begonnen. Ik die hard m'n best deed goede antwoorden voor te leggen (Sjors verdacht mij toen en het was m'n laatste kans hem aan het twijfelen te brengen), en Yannick die per se zijn eigen antwoorden wilde. Uiteindelijk hebben we, vraag me niet hoe, 4 goede antwoorden gekregen. Maar, mijn taak zat er nog niet op vond ik. Ik vond het tijd voor nog wat extra onrust, dus mijn strijd tegen Yannick ging gewoon door. Ik heb er geen een extra goed antwoord bovenop gelegd (ook niet eraf gehaald, want dat zou te verdacht zijn) maar heb wel een beetje gerommeld, zodat we uiteindelijk toch nog vier goede antwoorden hadden, maar het wel Hillo was die daarmee kwam! Ik speel nu eenmaal graag de onschuld zelve :P

Opdracht 10: Biertje?!
Een opdracht waar geen geld te verdienen valt, valt natuurlijk ook niet te mollen. Ik heb daarom m'n best gedaan om over te komen als iemand die de vrijstelling wilde winnen. Natuurlijk wilde ik die niet hebben, want ik moest zorgen dat er twee kandidaten uit zouden gaan. Dan kon ik mooi m'n 'Oh nee ik vlieg er vast uit en wat heb ik toch een spijt van m'n beslissing'-act doen en vervolgens extra balen als ik er inderdaad uit blijk te liggen. "Ik weet niet waar het vandaan kwam, maar ik had opeens de behoefte om te schelden tijdens die executie!" Allemaal niet nodig natuurlijk, want ik wist allang wat er daarna zou gebeuren.....

Executie 5: Yannick en Hilje
Yannick kwam niet heel onverwachts, want ik wist dat hij op Judith zat. Ik viel natuurlijk nep af, maar omdat iedereen mij kwam vragen op wie ik stemde en ik geen extra informatie prijs wilde geven, heb ik maar besloten dat ik op Yannick zat :)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:08:16 PM
Opdracht 11: Yannick VS Hilje
De mol ligt eruit, maar natuurlijk keert die terug! In deze opdracht werd dat nog niet bepaald, dus wat de uitslag zou worden maakte me totaal niks uit, zolang er maar niet 4 stemmen naar één persoon zouden gaan! Yolanda en Judith heb ik aangespoord op mij te stemmen, van Evelien dacht ik dat ze voor Yannick zou gaan en met Sjors... tja, Sjors was een apart geval. Ik had ergens al een vermoeden dat hij niet op mij zou gaan stemmen omdat ik zijn mol ben, maar toch heb ik hem gedwongen dat wel te doen. Ik hoopte dat hij daar niet op in zou gaan en ben toen een.. ja.. soort van ruzie eigenlijk.. begonnen met hem omdat hij me niet zou steunen ofzo. Onzin natuurlijk, ik wilde alleen maar dat hij zeker niet op mij zou stemmen. Achteraf was dat niet nodig, want hij had allang gestemd, maar niet op mij. Opdracht mislukt!

Opdracht 12: Lingoooo!
Natuurlijk moest ik hier winnen. Ik wist, hoe kan het ook anders, alle woorden en heb Yannick er een paar laten winnen. Op het einde heb ik een klein gokje gewaagd door bij het laatste woord – de stand was toen gelijk, dus de winnaar zou winnen – een fout te maken. Yolanda was namelijk aanwezig in het gesprek en ik hoopte dat zij dan zou denken dat de mol nooit de kans zou creëren dat hij eruit gaat. Het woord was decaan en Yannick had alleen de letter D op de goede plek en de letter N nog ergens, dus de kans dat hij het goed zou hebben was klein. En inderdaad. Vervolgens maakte hij het me nog extra gemakkelijk door mij vier goede letters te geven waardoor ik heel onopvallend het goede woord kon raden. Sorry Yannick, je strijd was vrij zinloos... ;)

Opdracht 13: De mol vs De kandidaten
De mol houdt niet van spelletjes. De mol heeft zelfs een hekel aan spelletjes! Ik heb natuurlijk wel geprobeerd zo hoog mogelijke scores te halen, maar de enige waar ik écht heel goed in was heb ik natuurlijk niet op het forum genoemd. Ik heb gezegd dat ik bij Dolfijnen een topscore had, wat natuurlijk niet klopte, maar als die gewonnen zou worden door een kandidaat neemt het vertrouwen in mij weer wat toe :)

Executie 6: Judith
Jammer, jammer :(

Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:12:50 PM
Opdracht 14: Huppelepup
Ik had mezelf voorgenomen de pot zo leeg mogelijk te maken. Ik wist natuurlijk precies de route, dus ik wist ook hoe we níet moesten lopen. Ik ben dus steeds verkeerd gegaan. Helaas duurde deze opdracht veel te kort en gingen jullie op het einde opeens allemaal de goede route volgen, zodat er uiteindelijk slechts 200 euro uit de pot ging :(

Opdracht 15: ?
Ik mocht als eerste 3 woorden kiezen en koos uiteraard het woord Mol. Zie het maar als een soort hint. Verder was het erg lastig te mollen. Ik koos drie woorden uit waarmee je lastig een zin kon vormen en eigenlijk deed iedereen dat wel, dus een prachtige zin kon er niet uitkomen. Hoewel: "Weinig Kandidaten Over Tijd  Wordt Het Einde, Mol, En De Zin  Nadert" (Onderwerp 1, werkwoord, naamwoordelijk deel vh gezegde, aangesproken persoon, voegwoord, onderwerp 2, werkwoord 2). Heb ik eventjes bedacht in 5 minuutjes. Natuurlijk niet op het forum geplaatst, want ik heb geen zin in geld. De enige manier waarop er geen geld verdiend zou gaan worden is als de deadline zou verstrijken, dus daar heb ik m'n best voor gedaan... Yolanda was weg, Sjors wil verdenking, dus beide zouden niet posten. Alleen Evelien was een kink in de kabel. Uiteindelijk kon ik het niet tegenhouden, dus helaas :( Natuurlijk heb ik wel Evelien even verdacht gemaakt :)

Executie 7: Yolanda
Wederom een schuldgevoel. Ik wist dat het tussen Yolanda en Evelien zou gaan, dus de spanning zat er ook bij mij in die executie. Ik kon alleen niet anders dan Yolanda voor de gek houden door te zeggen dat het Sjors was en ze ging er in mee... Sorry Yolanda ;)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:15:55 PM
Opdracht 16: Exit
De allerlaatste opdracht en alleen Sjors denkt dat ik de mol ben. Ik heb Sjors duidelijk gemaakt dat Evelien op hem zit, in de hoop dat hij in de opdracht raar zou gaan doen om haar op hem te houden en met succes: van Sjors moesten we het niet hebben deze opdracht. Evelien is ook de actiefste niet, dus ik had vrij spel. Ik heb een hoop heen en weer gerend zonder dat we echt wat opschoten en Sjors gaf ons het ene strafuur na het andere. Het was zelfs zo erg dat Marloes ons maar met foute oplossingen door liet. Natuurlijk wilde ik al het geld hebben, want dat kon ik dan gemakkelijk aan de inspecteur verliezen. 600 euro zijn we door mij kwijtgeraakt. Ik wist hoe we de laatste 1000 euro konden vinden (ik had een Exit-walkthrough gekregen van Marloes ;) ) en die heb ik dus lekker laten liggen. Uiteindelijk maakte Sjors zich heel verdacht door de opdracht 4 uur voor tijd stil te leggen, en daar heb ik Evelien natuurlijk nog even op gewezen. 1/9 deel van het geld is verdiend. Heerlijk. Een mooie afsluiter, van een mooie reeks :)

Ontknoping: Evelien verliest, Sjors wint, en ik ben de mol!
Het is Sjors absoluut gegund. Ik heb geprobeerd hem kwijt te raken, maar tevergeefs, een verdiende winnaar dus. Ik vond het nog vrij knap van mezelf dat hij het pas zo laat door had :P Net als iedereen trouwens! Evelien, als ik iemand onderschatte deze MO, dan was jij het wel. Steeds wist je de executies weer te overleven. Chapeau, petje af, goed gespeeld ;)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:17:47 PM
Muzikale Hints

Ze waren niet erg lastig en ik heb ook een hoop goede oplossingen gehoord! Toch jammer dat jullie er niks mee deden :P

How to save a life – The Fray
Deze hint heeft een beetje een dubbele bodem. Enerzijds vind ik het gewoon een onwijs goed nummer, wat voor dit spel ook wel eens duidelijk gemaakt is via MSN namen ed. De hint zat hem echter in het 'I lost a friend'-gedeelte. In executie 3 viel Elise af. De week daarna verscheen de hint. Het feit dat Elise afviel vond ik heel erg. Als ik het iemand gegund had nu eindelijk eens een keer te winnen (na 5 of 6 andere MO's waar ze steeds 2e ofzo werd), dan was het Elise wel. 'And I would have stayed up with you all night, had I known how to save a life.' En dat meen ik... ;)

Het dondert en het bliksemt – Guus Meeuwis
"Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier." Deze hint sloeg natuurlijk op de opdracht waar we ladderzat moesten worden. Daar waar ik er netjes voor zorgde dat ik mijn grote verdwijntruc kon gaan doen. "Het wordt dus pompen of verzuipen" (Ik heb alles op één persoon gezet omdat ik er anders zeker uit zou liggen) "'t is de enige manier" (om er ook daadwerkelijk uit te liggen) "om de juiste koers te varen met de wind in onze rug" (als de mol uit het spel ligt gaat het natuurlijk goed met de groep) "geniet met volle teugen, (deze tijd komt nooit meer terug)" (geniet maar van die ene opdracht waar ik er niet bij ben). De zin 'deze tijd komt nooit meer terug' is vervangen door het hele stuk achteruit terug te spoelen. Mijn executie wordt dus ongedaan gemaakt.

Daarbij komt nog:
Beide titels beginnen met een H. Je krijgt dus: H. H. oftewel mijn initialen :)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 11, 2008, 14:20:12 PM
De mooiste opdracht was toch wel het hele gebeuren om de opdracht heen, het bedriegen van iedereen, het lekker mogen liegen, theorieën bedenken die niet echt ergens op sloegen, anderen verdacht maken, dat soort dingen! Toch zaten er een hoop lastige momenten tussen. Mario heeft me echt op m'n zenuwen gewerkt af en toe, maar tegelijkertijd was het ook wel weer leuk om hem te doen twijfelen. Yolanda wil ik via deze weg mijn excuses aanbieden. Ja, ik ben het echt, de sneakbak ;)

En het engste was misschien nog wel de dag dat ik met Elise en Judith in Groningen zat en ik écht moest acteren. Gelukkig had ik mijn leugenontmaskeraarsboekje mee en kon ik me daar een beetje achter verschuilen :P

Het was trouwens wel super om te merken hoe jullie mij stuk voor stuk in vertrouwen namen en doodleuk vertelden op wie jullie stemden :P Natuurlijk hoorde ik ook alles van Marloes, maar vaak kon ik al voorspellen hoe er getest was. Bedankt daarvoor :P Die informatie heb ik vaak mooi kunnen misbruiken in mijn tactieken ;D

Marloes, bedankt voor deze leuke taak ;D Jouw hints weet ik niet allemaal uit m'n hoofd, dus die mag je zelf even vertellen ;) :P

Al met al was het tof! Tot een volgend spel! Ik duik weer onder de grond!

Groetjes, Hilje, Mol 9
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: Mathidinkske op april 17, 2008, 20:39:29 PM
En Marloes, waar blijven de verborgen hints? ;D

Je was trouwens een goede mol :P
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: WIDMJokertje op april 18, 2008, 08:33:21 AM
Ja, Marloes, de hints graag  ;D
Mooi gedaan Hillo! @#~\; omdat ik je niet ontmaskerd heb! ;\~#@
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: Marloes op april 18, 2008, 12:02:28 PM
Ik zal ze in de loop van vandaag online zetten ;)
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: WIDMJokertje op april 18, 2008, 14:52:01 PM
Ok!  ;D
Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: Marloes op april 18, 2008, 15:38:58 PM
De extra mollenhints in de opdrachten:

Opdracht 4: Heertje, vrouwtje, boertje..

Als je de bedragen die achter de eerste veldjes van elke rij lagen, omzette in letters zou je HILJE hebben gelezen.
Een plaatje om het wat te verduidelijken:
(http://img403.imageshack.us/img403/3770/rooster2metcijfersenbedkn0.jpg)

Opdracht 7: Jij Dief!

De mol wil niet gezien worden. Hij wil niet opvallen, want anders wordt hij ontdekt. Daarom koos de Mol in opdracht 7 ook het kleinste huisje. Kleine huisjes vallen minder op. Ideaal voor de mol. De molacties van Mol Hillo sloten hier ook mooi bij aan :)

Opdracht 16: Exit

In de lerarenkamer stond een schilderij van een mol. Als je aan de andere kant van de wand zou kijken, dus waar de boeken stonden, dan zou het boek van Hilje precies tegenover de mol staan.

Dat waren volgens mij de hints die nog niet genoemd zijn in Hilje's mooie verhaaltje :)



Titel: Re: Molacties: wat is er gebeurd?
Bericht door: hillo op april 18, 2008, 20:59:49 PM
Helemaal vergeten:

Mijn ondertitel: 'subtiele mol' sloeg natuurlijk niet op Dunya ;) In eerste instantie wel trouwens, maar toen Dunya afviel heb ik het lekker laten slaan :) Eigenlijk staat er dus gewoon:

hillo
subtiele mol


Helemaal niet zo subtiel dus... ;)