WorldExpress - Het nieuwe online spel!

Gestart door Luc, augustus 20, 2005, 23:42:09 PM

Vorige topic - Volgende topic

Luc

Welkom op het nieuwe board van WorldExpress. Het is h?t nieuwe spel van dit forum. Widm-fans zullen ervan smullen. Een soort MO, maar dan een ander concept met veel nieuwe spel-elementen! Je kan je inschrijven! Kijk hiervoor op ditzelfde board aonder Inschrijven. Het plan is om na MO6 te beginnen.

Heb je interesse om mee te werken aan dit spel, kijk hier
Groeten,

_Luc_

Luc

#1
Hoe verloopt het spel?

De Basis
8 teams van 2 doen elke ?aflevering? een aantal opdrachten. De actieve user word dit keer wel beloond, het gaat er namelijk om welk team de opdracht het snelst, goedkoopst, best, compleetst enz. inlevert. Ze krijgen het hoogste aantal punten. (Denk aan het songfestival qua punten) Op het eind van iedere ?aflevering? worden de laatste 2 teams geselecteerd voor mogelijke executie. Zij krijgen de ?executieopdracht. Ook is er een stemronde door de andere deelnemers

Elke ?aflevering? speelt zich af in 1 continent. De 6 continenten zijn

1.   Noord Amerika
2.   Zuid Amerika
3.   Europa
4.   Afrika
5.   Azi?
6.   Oceani? & Antarctica

Na 6 ?afleveringen? zijn er dus 2 teams over die de finale gaan spelen.
Als er nog maar 5 teams over zijn word de stand weer op 0 gezet, zodat iedereen weer een eerlijke kans krijgt. Staan hierna 3 of meer mensen met een gelijke score onderaan, dan word gekeken naar de vorige score. We doen expres geen deadmatch-principe, Dan word het een beetje saai.

De Executie
De uitslag van de executieopdracht moet zo zijn dat er een cijfer tussen de 0 en 10 uitkomt. Dit geld als ⅓ voor de executie.

Iedere deelnemer (m.u.v. de geselecteerden) geeft aan elke geselecteerde deelnemer (dus niet aan een team) een punt tussen 0 en 10.  Van alle gegeven cijfers word per team het gemiddelde uitgerekend. Ook dit geld als ⅓

Alle andere forum-bezoekers mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete team. Het aantal procent word door 10 gedeeld en telt ook als ⅓. (bijv. 51% word een 5.1) WE-Crew mag niet stemmen! 1,50 ct p.o.b., max. 8 berichten per week

Van het opdracht-cijfer en beide stem-cijfers word het gemiddelde uitgerekend. Het team met het laagste cijfer moet vertrekken


Punten
Er moet natuurlijk ook wat te winnen zijn. Net als in PE gaat dat dmv amuletten. Ook deze zijn te winnen door een opdracht te winnen. Je mag zo?n opdracht alleen spelen als je daarvoor geselecteerd word. Bijvoorbeeld door als 1e/2e team binnen te komen etc.

Luc

Gezamelijke Amuletten
Nog een nieuw element: Gezamelijke Amuletten.

Er kunnen Gezamelijke Amuletten gewonnen worden. Dit houd in, dat de winnaar op het eind ook nog eens deze amulet(ten) er bovenop krijgt!
Na iedere executie word een ander koppel de drager van deze amuletten. Dit koppel word door het vorige koppel aangewezen. Valt dit koppel af, vallen ook deze gewonnen amuletten weg!