Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Hoe gaat het spel?

Gestart door Martinulus, april 11, 2006, 18:57:42 PM

Vorige topic - Volgende topic

Martinulus

Oberon Online organiseren is nog niet zo'n pretje, maar ik heb al een klein systeempje uitgedacht om het ingewikkelde spel hierheen te "vertalen". Alle gebeurtenissen en het verhaal van het spel blijven nog strikt geheim!

Overleven
Oberon is ook een spel om te overleven. Daarom vindt dit spel niet alleen op bepaalde dagen plaats, maar is het doorlopend. Elke dag moet je bijvoorbeeld "eten" om geen aftrek van je resultaten te krijgen en moeten de armen bepaalde taken verrichten. Je kunt hier vrij rondzwerven door het koninkrijk, een apart forum, en complotten smeden. Voor elke PM die je over het spel stuurt wil ik of hillo wel een carbon copy!

De cyclus
Oberon loopt volgens een bepaalde cyclus, die naast de overleving plaats vind. Deze bestaat uit 3 speldagen:

1. De Machtsstrijd
De edelen strijden om de goeden halsketting van de Regent. Wie hem draagt is de dagelijks bestuurder van Oberon en heeft bepaalde voorrechten:

- Iedereen moet voor hem/haar knielen als hij/zij eraan komt
- De regent mag het eten op het kasdteel kiezen
- De regent mag iedereen het zwijgen opleggen

De regent neemt ook de belangrijke besluiten.

2. De Herendienst
De regent wijst een herendienstedele (HE) aan, die de armen zover moet krijgen om een bepaalde dienst te verrichten voor de edelen. De herendienstedele mag de beloning uitkiezen en moet onder de armen een baljuw aanwijzen. Deze is de leider van de armen en mag op het kasteel te gast zijn die avond.

Het spel gaat verder op 2 manieren:

Als de herendienst slaagt:
De Armen krijgen hun beloning voor het harde werken en de Herendienstedele wordt net als de regent vrijgesteld van een duel. Een van de 2 overgebleven edelen moet de volgende dag duelleren tegen de baljuw om zijn plaats in het kasteel.

Als de herendienst mislukt:
De Armen wijzen een persoon aan die straf krijgt voor het mislukken van de herendienst. De straf wordt uitgekozen door de regent uit een lijst met straffen die door mij is opgesteld. De herendienstedele is ook de sigaar: hij/zij moet duelleren om zijn plaats in het kasteel tegen een door de armen gekozen persoon.

3. Het duel
De laatste dag van een cyclus vindt er telkens een ander duel plaats tussen de 2 duellisten. Een sneak preview: later in het spel mag de regent kiezen de verliezer het spel uit te sturen! De winnaar gaat naar het kasteel, de velriezer gaat terug naar het armenhuis.

Het doel van het spel is om uiteindelijk door intrige, machtsspelletjes en doorazettingsvermogen koning van Oberon te worden!


Martijn
Redacteur Hot Forum Radio en Hot Forum Mail
Presentator van Martijn's Moment of HF Radio