Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

In Memoriam: Jacques Chapel (62)

Gestart door WIDMJokertje, juli 04, 2008, 17:46:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

WIDMJokertje

Jacques Chapel (62) overleden

Sportverslaggever Jacques Chapel is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. Chapel was het bekendst van zijn Tourverslagen.
(Novum) - Sportverslaggever Jacques Chapel is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. Hij was al langere tijd ziek. Chapel was radioverslaggever bij vooral wielrennen en schaatsen. Hij werd het bekendst vanwege zijn radioverslagen van de Tour de France. Bovendien maakte hij vier keer de Olympische Zomerspelen mee en zes keer de Winterspelen.


Chapel kwam via een carriére als profvoetballer voor onder andere HFC Haarlem op 34-jarige leeftijd in de journalistiek terecht. Voor onder andere het programma Radio Tour de France maakte de Brabander 28 keer deel uit van de Tourkaravaan. Voordat Chapel bij de NOS verslag deed, werkte hij bij de Avro en de Wereldomroep.


:'(
Terug van geweest, ofzo?

alfroj

vond zijn stem altijd herkenbaar, en zou hem als de Evert ten Napel van het wielrennen omschrijven met zijn soms rare opmerkingen ;)
There are only 10 types of people in the world.
Those who understand binary and those who don't.

LC

Durf Jacques Chapel niet te vergelijken met Evert ten Napel, Robin :P

Chapel is van een veel grotere klasse, betere stem en voegt echt iets toe aan de verslaggeving. Hij zal gemist worden door mij :( Altijd luisterend naar de wereldomroep bij de Tour de France. Het is ontzettend jammer :(

Pieter

Jammer dat we em moeten missen op de radio, in de auto of op vakantie was altijd mooi om te horen zo enthousiast als hij was

alfroj

There are only 10 types of people in the world.
Those who understand binary and those who don't.