Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Rick Engelkes is niet de mol!

Gestart door hillo, december 04, 2008, 20:36:28 PM

Vorige topic - Volgende topic

hillo



Rick Engelkes
Amsterdam, 11 oktober 1959
Producent

Rick brengt zijn jeugd door in Alphen aan den Rijn en Bilthoven. Hij volgt een opleiding aan de modeacademie en werkt twee jaar in Parijs als ontwerper. Weer terug in Nederland, volgt hij acteerlessen en is hij actief als fotomodel. In 1990 moet hij kiezen tussen de toneelschool en een rol in een nieuwe Nederlandse soap.

Hij kiest voor het laatste en verwerft in één klap landelijke bekendheid door zijn rol als dr. Simon Dekker in 'Goede tijden, slechte tijden'. Na vier jaar verlaat hij deze serie, daarna speelt hij nog in series als 'Blauw Blauw' maar uiteindelijk wil hij zich meer op toneel concentreren.

Met oud-collega Isa Hoes staat hij op de planken in het door hemzelf geproduceerde stuk 'De minnaar'. Ook speelt en produceert hij de toneelstukken 'Twee op de Wip' met Vera Mann en 'Gek van Liefde' met Frederique Huydts.

Al snel richt Engelkes zijn eigen productiebedrijf op Rick Engelkes Producties (REP), aanvankelijk gericht op het theater, maar inmiddels ook verantwoordelijk voor televisieprogramma's en commercials.

Engelkes heeft twee dochters met Annemarie Paol, met wie hij sinds 2002 is getrouwd.


Bron: Officiële site

Juudith

Si decem habeas linguas, mutum esse addecet.

hillo

Rick is niet de mol, hij valt af in aflevering 7!

Sjors