Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Mollig of Slank

Gestart door Lennart, februari 13, 2009, 07:21:17 AM

Vorige topic - Volgende topic

Lennart

Dus, ik zei in het begin dat ik zowel naar mollenstreken als geld-acties zou kijken. Dit heb ik gedaan, maar ik heb nu de moeite gedaan om het uit te werken met alleen de deelnemers die nog over zijn.

Commentaar mag, maar ik ga gewoon verder zoals ik het nu doe :P




Aflevering 1
Er is nog geen Mol

Bij deze opdracht wordt de pot meteen al in de min gezet doordat niemand weet wat de bedoeling is. Toch wil ik ervan uitgaan dat dit een legitieme opdracht is, maar ik ben wel zo hypocriet om toch op Dennis te blijven letten. Het is niet de eerste keer dat de regie ons op een dwaalspoor zet. We weten in ieder geval dat Viviënne en Jon beiden hebben gezegd de Mol te willen zijn. Van Anniek kunnen we dit ook vrij redelijk zeggen, gezien haar enthousiaste blik. Dennis heeft in ieder geval gezegd niet de Mol te willen zijn en van Rick weten we niks.

Loods van Titanic
De camera's worden aangezet en iedereen begint maar te zoeken. Hier zien we al gauw dat Dennis inderdaad niet de Mol hoeft te zijn. Hij vindt meteen aan het begin de camera voor Sebastiaan en is degene die met wat puzzelwerk de camera voor Froukje opspoort.
Jon ontpopt zich ook als kandidaat, want hij vindt niet alleen de camera van Paula, maar ook die van Dennis, Viviënne en Hans. Maar liefst 4 van de 10 camera's worden dus door Jon gevonden.
Anniek weet de camera van Vera te vinden en Rick is degene die meteen op de opzettelijke fout van Sebastiaan ingaat, door te zeggen dat de camera voor hem is en niet voor Dennis. Beiden dus een minpuntje.
Viviënne weet echter wel een molpuntje te winnen, want zij weet Froukje aan het woord te houden terwijl ze dwars onder een van de camera's doorlopen. Als Sebastiaan haar erna vraagt, weet ze precies welke plek hij bedoelt.

Vrijstelling van de eerste executie
Bij de topito's is het eigenlijk heel simpel. Viviënne en Anniek leveren beiden vrij makkelijk hun topito in, omdat ze geen geld uit de pot willen hebben. Dennis, Jon en Rick slagen er alle drie niet in om tot een overeenkomst te komen, waardoor er 2000 euro uit de pot gaat en de vrijstelling niet beschikbaar wordt.


Molpunten:
Anniek: I
Dennis: I
Jon: II
Rick: I
Viviënne: II

Minpunten:
Anniek: -II
Dennis: -II
Jon: -I
Rick: -I
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: -I
Dennis: -I
Jon: I
Rick: 0
Viviënne: I
Is that you in the button's box, making all that noise?

Lennart

Aflevering 2
Kleding keuzes

Er zijn hier twee manieren om te Mollen en beide worden gebruikt door een kandidaat die nog in het spel is. Anniek zegt meteen dat zij iemand is met een van de lichtste koffers. Hiermee kan zij bovenop de bus bepalen hoeveel geld er in de pot gaat. Des te minder kledingstukken zij opoffert, des te beter.
Dennis wil als eerste op de bus en is degene die besluit dat er 14 kledingstukken per persoon opgehangen mogen worden. 14 x 7 is echter geen 100, maar 98. Twee kledingstukken minder, wat kan betekenen dat hij dit doet zodat die twee niet worden opgeofferd door Anniek en Hans.

Kantoor van de Titanic
Dennis is de enige die van de eerste groep nog in het spel zit. Geld dat tijdens zijn beurt wordt gevonden, moet gekoppeld worden aan het geld van de mensen die er 's nachts ingaan. Jon weet daar 1000 euro te vinden, maar die is nergens te bekennen tijdens het eerste spel, terwijl we van Dennis zien dat hij dezelfde kant opgaat als Jon. Het kan dus zijn dat hij die 1000 als grootste geldbedrag heeft weggewerkt. Later loopt hij ook nog eens een envelop voorbij, wat hem een extra molpuntje oplevert.
Jon laat één envelop hangen en leidt Paula af door telkens aan te geven waar die hangt, zodat er kostbare tijd verloren gaat.
Jon vindt daarentegen wel bijna de helft van het geld.
Viviënne vindt redelijk weinig geld, terwijl er wel veel lege enveloppen worden gevonden door Anniek.
Het programma is gemaakt voor 9 afleveringen, dus de Mol zal de regie proberen te helpen door het plan om een executieloze aflevering waar te maken. Anniek en Sebastiaan hebben hier de kans toe met hun vrijstelling en ze leveren hem ook beide in.

Reuzenrad
De enige molstreek die hier te vinden is, is dat Rick het twee keer ontzettend warrig uitlegt (eenmaal tegen Jon, die daar nerveus van wordt, en eenmaal tegen Sebastiaan, die daardoor de fout maakt en Paula uit het rad haalt).
Dennis is de eerste die aan zet is en weet meteen al de helft van de vragen in de goede richting te sturen.

Molpunten:
Anniek: III
Dennis: IV
Jon: III
Rick: II
Viviënne: III

Minpunten:
Anniek: -II
Dennis: -III
Jon: -II
Rick: -I
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: I
Dennis: I
Jon: I
Rick: I
Viviënne: II
Is that you in the button's box, making all that noise?

Lennart

Aflevering 3
Telefoneren

Anniek houdt Hans aan de praat bij de telefooncel, zodat ze het geluid van de telefoon niet horen als die afgaat.
Rick werkte samen met Sebastiaan en liet hem telkens alle fouten maken. Sebastiaan sprak duidelijk uit waar ze heen moesten, maar pas daar aangekomen keek Rick of ze nou waren aangekomen waar Sebastiaan had gezegd dat ze heen moesten gaan.
Jon was bij de groep van de telefoons en was maar al te graag bezig met het gebruiken van muntjes, zelfs tegelijk met Froukje om haar te helpen.

Luid en duidelijk
De duidelijkheid is hier natuurlijk dat Dennis meteen duidelijk maakt dat er niet in zijn tas gekeken mag worden, terwijl daar het geld in blijkt te zitten.
Jon neemt meteen de plek op het podium en heeft daarmee de controle over wat er in de microfoon wordt gezegd.
Er was hoogstwaarschijnlijk geen tijd om na de busrit naar de zaal nog snel het geld in de tas van Dennis te stoppen. Toch probeerde Jon om ervoor te zorgen dat alle tassen zouden worden doorzocht, wat als Mol natuurlijk stom zou zijn.

Autootjes rammen
Anniek reed maar langzaam en had daarbij gezorgd dat zij de auto kreeg die geld zou halveren.
Viviënne had moeilijkheden met het opstarten van haar auto en weigerde alle hulp, waardoor ze een perfect doelwit was om meteen ingesloten te worden. Uiteindelijk werd de auto toch opgestart.
Jon en Anniek zijn voorzichtig geweest om de 1000 vooral niet te raken en hebben zo goed mogelijk geprobeerd de 2x auto daarheen te krijgen.

Molpunten:
Anniek: V
Dennis: IV
Jon: V
Rick: III
Viviënne: IV

Minpunten:
Anniek: -III
Dennis: -III
Jon: -IV
Rick: -I
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: II
Dennis: I
Jon: I
Rick: II
Viviënne: III
Is that you in the button's box, making all that noise?

Lennart

Aflevering 4
Minpuntje verdienen

Als Mol wil je geen geld in de pot halen, dus je voorkomt dat je de naam opschrijft van een kandidaat die er waarschijnlijk uit gaat. De meesten gaan hier voor Paula, dus het mag duidelijk zijn hoe sterk de kans toen al was wie dat zou zijn. Anniek, Viviënne, Dennis en Jon doen dit allemaal niet. Om dezelfde reden verliest Rick een punt.

Aangespoelde kistjes
Viviënne en Rick willen meteen de letterlijke sleutelrol op zich nemen. Controle in hun handen dus.

Veiling
Rick en Anniek schuiven beide de goedkoopste kampeerspullen weg voor de latere duurdere. Jon, Viviënne en Dennis hebben alle drie geprobeerd om iets voor een hoge prijs te kopen.

Kaasrollen is er niks bij
Anniek gaat voor de route die Froukje al heeft voorgedaan en waar geen geld mee wordt gewonnen. Dennis doet Sebastiaan even goed na en haalt ook 1000 euro uit de pot. En ten slotte sluit Viviënne nog de rij door de route te gaan waar het risico op geldverlies het grootst was.

Sebastiaan 'leek' (we weten inmiddels beter) geld te hebben verloren. Anniek hapte meteen toe door te zeggen dat zij de rest van de pot wel wilde (wat ze later nog eens deed en als Mol wil je natuurlijk het geld wel beheren) en Viviënne vond dat hij het geld 'als straf' nog steeds moest bewaren, ook al was hij al geld kwijt (als Mol zul je wel denken, goh, als hij nu al geld kwijt raakt, mag hij het wel blijven beheren).


Molpunten:
Anniek: IX
Dennis: VII
Jon: VI
Rick: VI
Viviënne: IX

Minpunten:
Anniek: -III
Dennis: -III
Jon: -IV
Rick: -II
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: VI
Dennis: IV
Jon: II
Rick: IV
Viviënne: VIII
Is that you in the button's box, making all that noise?

Lennart

#4
Aflevering 5
Smokkelen naar het kasteel

Viviënne geeft in deze opdracht het bevel aan Froukje om te rennen, waardoor die snel wordt afgeschoten. Daarna zegt ze tegen Rick dat hij buiten schot is, terwijl hij maar even later al af is omdat hij het wel was. Twee puntjes dus.
Dennis vind het zakje van maar liefst 2500 euro en weet als enige geld binnen te brengen.

Fruit kopen en roken
Bij het kopen van fruit was er eigenlijk niks te mollen. Het echte mollen kon gebeuren bij het waterpijp roken.
Anniek had de watermeloen goed en deed alles in haar macht om die op de juiste plek te houden.
Froukje had het vermoeden dat de aardbeien ergens hoorden (het bleek perzik te zijn), maar Viviënne haakte daar meteen op in, waardoor daar de aardbeien neer werden gelegd.

Ganzenbord
Anniek doet een groot aantal vragen fout. Daardoor duurt het langer voordat ze het einde bereiken, waardoor ze waarschijnlijk het geld verdienen, terwijl dat dus weinig is omdat ze de vragen fout heeft, en helpt daarbij ook nog eens het andere team door antwoorden te geven. Jon gaf ook een goed antwoord door aan het andere team.
Viviënne heeft weer een omgekeerde strategie, want die sleept veel geld binnen door veel vragen goed te beantwoorden, terwijl ze dan waarschijnlijk de vrijstelling haalt en dat geld dus niet in de pot komt.
Dennis was als strateeg van het bordspel niet in positie om te mollen. Jon beantwoorde veel vragen goed terwijl langzaam aan al duidelijk werd dat ze zouden verliezen.


Molpunten:
Anniek: X
Dennis: VII
Jon: VII
Rick: VI
Viviënne: XII

Minpunten:
Anniek: -IV
Dennis: -V
Jon: -V
Rick: -II
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: VI
Dennis: II
Jon: II
Rick: IV
Viviënne: XI
Is that you in the button's box, making all that noise?

Lennart

#5
Aflevering 6
Meet your mole

Geen geld verdienen, geen mollenstreken.

Oorsprong van de foto's
Anniek valt hier op, omdat ze de taxi te ver laat doorrijden. Op het einde volgt Jon Anniek in de molacties, omdat ze beiden gaan treuzelen terwijl ze bijna op het eindpunt zijn en de tijd bijna om is. Jon wil eerst alles overleggen en Anniek wil per se de verkeerde kant op.

Ben Hur
Tijdens deze opdracht molt eigenlijk iedereen. Viviënne kan het bord niet ver genoeg omhoog trekken, Anniek duikt helemaal omlaag waardoor ze het bord niet goed kan zien, Rick rijdt te ver van het bord af om alles goed te kunnen zien en zowel Jon als Dennis zien alleen het bovenste gedeelte en hen lukt niet eens om zelfs dat goed op te lossen.

Molpunten:
Anniek: XII
Dennis: VIII
Jon: IX
Rick: VII
Viviënne: XIII

Minpunten:
Anniek: -IV
Dennis: -V
Jon: -V
Rick: -II
Viviënne: -I

Totaal:
Anniek: VIII
Dennis: III
Jon: IV
Rick: V
Viviënne: XII
Is that you in the button's box, making all that noise?