Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Expeditie Robinson Nieuws

Gestart door Sjors, augustus 07, 2004, 23:38:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Lies

jah, is vaak zo dat ze ruzie krijgen heah. Maar dat ze alles bij de Nederlanders op z'n ''Nederlands'' deden vond ik een beetje dom, ik vond het een beetje, net of de Blegens dan niks goed kunnen doen ofzo. :-\

wicky the viking

Ik moet denk ik
( net als vorig jaar )
Een beetje wennen
Ik vond het ng niet echt mooi , en of de veranderingen een verbetering
zijn , moet later blijken .

gr.
robert
Rare Jongens ,
Die Romeinen

Sander


Aflevering 1
Terwijl de kandidaten nog gezellig aan het borrelen zijn op de receptie maakt Ernst-Paul Hasselbach bekent dat de laatste die in de kooi om de hoek van de rots klimt, direct de expeditie mag verlaten. De kandidaten kijken wat verrast naar elkaar, maar komen nog niet direct in actie. Nadat de boodschap duidelijk is springen de kanididaten snel in het water om richting de kooi te zwemmen.

Bij de kooi aangekomen blijkt het in de kooi klimmen nog de meeste problemen op te leveren, vooral voor de wat forser gebouwde expeditie-leden. Mitchell weet net voor Ernestine in de kooi te klimmen, wat betekend dat Ernestine meteen alweer mag vertrekken.

Omdat Ernestine, de eerste afvaller, Nederlandse is en de strijd Nederland vs. Belgie met een gelijk aantal kandidaten moet beginnen, zal er ook een belgische kandidaat moeten afvallen. Daarvoor wordt het uithoudingsvermogen van de Belgen op de proef gesteld. Ze moeten in de kooi blijven zitten totdat iemand zal opgeven.


Als de Nederlanders aankomen in het kamp neemt Patrick direct het voortouw, hij maakt bliksemsnel vuur en gaat op jacht naar vis. Henk vindt het een goed plan als iedereen gaat overleggen over het hoe en het wat in het kamp. Daarbij toont hij de Nederlandse manier van werken met veel controlerende en communicatieve aspecten.

Ondertussen zitten de Belgen nog steeds in de kooi, waar ze alleen met water moeten zien te overleven. Ze bouwen meteen een zonnescherm om zich te wapenen tegen de zon. Ze tonen hun nationalistische kant en zijn het erover eens dat ze de Nederlanders wel aan kunnen. De Belgen hebben grootse pret in de kooi, waarbij Mick opvalt als grootse grappenmaker. De Belgen bouwen al snel een hechte vriendschap op waardoor niemand meer denkt aan afhaken.

In het Nederlandse kamp werkt iedereen goed samen om het kamp op te zetten. Jeroen geeft al meteen aan dat hij Patrick erg overheersend vindt en dat dat hem niet aanstaat. Hij probeert Ronald daarin mee te nemen en geeft aan dat hij Ronald een betere leider zou vinden. Patrick komt ondertussen zonder oogst terug van het vissen. 's Avonds draait Henk zijn persoonlijke item, een fles Hollandse Berenburg, open om deze te delen met de overige kampleden.

Belgen hebben na 12 uur in de kooi nog steeds de grootste pret, en zingen gezamelijk liedereen om de sfeer zo aangenaam te houden. De volgende morgen is de jolige sfeer echter ver te zoeken. Langzaam begint de vermoeidheid toe te slaan. Na 24 uur komt Ernst-Paul Hasselbach polshoogte nemen om te vragen of er iemand in de kooi vrijwillig opstapt. Daarbij verteld hij dat er een fysieke proef op de planning staat om aan te geven dat deze verzwakking bij de Belgen niet verstandig is. Mick vraagt zich af of iemand zich op wil offeren, maar iedereen is duidelijk gekomen om mee te doen en niet op te geven.

De Nederlanders beleggen een vergadering om een coordinator te kiezen die alles in wat betere lijnen kan leiden. Patrick, Henk en Klaar stellen zich verkiesbaar voor het leiderschap. Ronald stelt zich niet verkiesbaar en geeft in zijn commentaar aan de camera aan dat hij dat om tactische redenen doet, omdat de leider vaak snel op dingen wordt aangekeken en het dus niet lang vol zou houden.
Henk krijgt bijna alle stemmen waardoor hij de coordinator wordt. Patrick kijkt twijfelachtig toe hoe het leiderschap aan zijn neus voorbij gaat. Ronald geeft aan dat hij Henk van onderaf wil sturen.
Coordinator Henk stelt Patrick aan als leider van het visteam. Tijdens het vissen geeft Patrick aan dat hij Henk geen goede leider vindt omdat hij de fysieke krachten niet heeft en daardoor nooit lang aan de expeditie mee zou kunnen doen.

Frank ijsbeert wat in de kooi en probeert met zijn gevoel als Indiaan te uiten met gezang. Na 45 uur ziet het er voor Sara niet goed uit, ze heeft last van duizeligheid en voelt zich verzwakt. Volgens Mick is dat te wijten aan te weinig drinken. Ook Mohamed heeft het zwaar. Het wordt langzamerhand duidelijk dat Sara de expeditie moet verlaten maar haar wilskracht geeft ze nog niet op. De Belgen zijn het erover eens dat ze iedereen de tijd zullen geven om zelf de beslissing te nemen om uit de expeditie te stappen.
Na 48 uur moet Sara dan toch echt opgeven, ze wordt naar de boot gedragen door Mohamed en eindelijk kunnen de Belgen verkoeling zoeken in het water.

Het vissen gaat niet al te best bij het Nederlandse kamp. De techniek van Patrick is niet goed genoeg, waardoor er wederom een vergadering wordt belegd om de manier van vissen te bespreken. Klaar wordt moe van dit overleg de hele tijd. "Dit is bureaucratie die belachelijk is", zegt ze. Na lang proberen is het eindelijk gelukt om vis te vangen. De Nederlanders maken er een heerlijke maaltijd van.

De Belgen komen eindelijk aan in het kamp. Ze hijzen trots de vlag ter ere van het vertrek van Sarah met luidt gefluit. Coordinatie is ver te zoeken tijdens het opzetten van het kamp. De Belgen maken er een gezellige chaos van, iedereen doet maar wat en iedereen vindt het ook prima zo.

De Nederlanders en Belgen weten niet dat ze op hetzelfde eiland zitten. Ernestine en Sara krijgen de kans om toch nog terug te keren in de expeditie. Hiervoor worden ze tussen de kampen in gedropt, in de Mangrove. Ze zullen hier tussen de insecten moeten overleven zonder dat ze opgemerkt zullen worden door de andere kampen. Ze komen aan bij het verstekelingenkamp, alwaar ze erachter komen dat vuur maken geen makkelijk karwei wordt met al het overmatig natte hout.


Eindelijk begint dan de allereerste proef, een hindernissen parcour waar de expeditie-leden aan elkaar
vastgeketend doorheen moeten. De strijd gaat gelijk op tot de laatste hindernis, de evenwichtsbalk. Het geduld van beide teams wordt op de proef gesteld. De Belgen blijven het rustigste en winnen de proef geheel tegen de verwachtingen in. Dit betekend dat er een Nederlander de expeditie moet gaan verlaten.
De Nederlanders beleggen wederom een vergadering om het falen tijdens de proef te bespreken. De irritaties
lopen hoog op tussen Patrick en Klaar. Patrick probeert later Ronald te overtuigen dat Klaar te dominant is en te weinig uitvoert. Ze besluiten op Klaar te stemmen en proberen Jeroen mee te nemen in hun besluit.
Tijdens de eilandraad worden al duidelijke meningen gegeven over de manier van werken in het kamp. Klaar hekelt de overmatige overlegstructuur, Ronald vindt daarintegen dat Klaar te zweverig is en niet gewend is aan overleggen.

De stemmen zijn geteld en Klaar moet met 5 stemmen de expeditie verlaten. Ze noemt haar wegstemming een saneringsactie. Klaar krijgt het voorstel om naar de Mangrove te gaan. Ze accepteert het aanbod.

Volgende week:
- Toch een scheuring in het eerst zo eensgezinde Belgische kamp
- Nederlanders zijn vastbesloten om de proeven te gaan winnen
- Verstekelingen nemen grote risico's op zoek naar eten
Zondag 12 september NET 5. Aflevering 2

Bron www.expeditie-robinson.net

Sander

wicky the viking

Ik heb vanmiddag , want ik had het opgenomen .
gekeken naar de 2de aflevering van robinson .

En , wat me bij de 1ste aflevering al opviel :
Ondanks dat er bij Belgie soms wat misverstanden zijn .
ze hebben inmiddels al wel 3 opdrachten gewonnen .

En ik mag dan wel nederlander zijn , ik gun het de belgen !
Waarom ?
De Nederlanders doen sinds ze op het eiland zijn maar 1 ding
vergaderuuuuuh

Er schijnt zelfs al een vergadering belegt te zijn om over wie
de aciteckt mag zijn van het kantoor .
:o want vergaderen dat doe je toch vanuit een mooi kantoor !!!? :o

Nee op dit moment , verdienen de belgen al m'n sympathie
als ik een cijfer mag geven voor de twee teams
van 1 tot 10
de Belgen : een dikke 8
de nederlanders : een 3 ( maar daar wordt nog over vergadert )

was getekend

robert
Rare Jongens ,
Die Romeinen

Lies

Whah idd vergaderen dit vergaderen dat wat eten ze? vergaderrijst?

Sander


De Mol haalt Expeditie Robinson binnen

De nieuwe televisiezender van mediaondernemer John de Mol gaat het programma 'Expeditie Robinson', nu nog van Net5, uitzenden. Dat meldde een woordvoerder van De Mol vandaag.

Eerder was al bekend dat de presentator van deze overlevingsshow, Ernst-Paul Hasselbach ook bij De Mol gaat werken, net als de vroegere Net5-programmadirecteur Remko van Westerloo. De presentatie van het programma komt dus waarschijnlijk weer in handen van Hasselbach.

Na de verworven televisierechten van het Eredivisievoetbal, is Expeditie Robinson het eerste programma waarvan bekend wordt dat Talpa, het bedrijf van De Mol, het zal gaan uitzenden.

Talpa heeft bij de Britse eigenaar Castaway de uitzendrechten verworven voor de komende drie jaar in zowel Nederland als Belgi?. Naar een partner in Vlaanderen wordt nog gezocht. Het is namelijk de bedoeling dat het programma opnieuw een co-productie met 'de Belgen' wordt. Talpa wil vanaf september een serie van dertien nieuwe afleveringen 'Expeditie Robinson' uitzenden die op een nieuwe locatie worden opgenomen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat de eilandengroep Palau in de Stille Oceaan. ANP

Update 19:18
"Ik vind het geweldig om uitgerekend dit programma binnen te halen" , aldus De Mol maandag. "Er keken afgelopen seizoen gemiddeld anderhalf miljoen mensen naar 'Robinson' en dat was meer dan in het seizoen ervoor. Dat komt omdat het zo'n geweldige formule is die nog tal van mogelijkheden biedt. En met Castaway, het bedrijf van Bob Geldof en Charlie Parsons, heb ik oude banden. Daar beweerden ze zes jaar geleden dat 'Big Brother' een kopie was van 'Robinson'. Daarmee hebben ze ons tot bij de hoogste rechter achtervolgd, maar wij kregen overal gelijk. En terecht, want beide programma's behoren tot hetzelfde genre, maar zijn heel verschillend. Het kan raar lopen in dit wereldje." Talpa's TV-zender, waarvan de naam nog niet bekend is, begint in augustus met uitzenden, elke avond vanaf 18.00 uur op het kanaal van kinderzender Nickelodeon (MTV Networks).

Mediakrant.web-log.nl

Sander