Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Sander Lantinga is niet de mol

Gestart door hillo, december 11, 2006, 22:51:08 PM

Vorige topic - Volgende topic

hillo



Sander Lantinga (Berkhout, 27 september 1976) is een Nederlands progammamaker bij BNN en radio-dj op 3FM.

Na zijn studie Audiovisuele Journalistiek in Zwolle ging Lantinga bij MTV werken, eerst als redacteur en daarna als VJ. Hij werd bekend doordat hij maandenlang met een papieren zak over zijn hoofd het programma presenteerde. Voor het programma Summer of Love op MTV reisde Sander de hele wereld over en maakte ook nachtprogramma's voor 3FM.

In september 2004 maakte Sander de overstap van MTV naar de NPS om dagelijks de SanderSjow te presenteren. Voor dit programma kreeg hij in 2005 in Marconi Award voor aanstormend radiotalent. Na een jaar van het presenteren van de SanderSjow, wilde hij terug op de televisie en maakte daarom in september 2005 de overstap naar BNN waar hij televisie- en radioprogramma's ging presenteren. Dit betekende echter wel dat de SanderSjow kwam te vervallen, maar hij bleef wel op vrijdagavond samen met zijn collega bij 3FM Coen Swijnenberg Lantinga & Swijnenberg presenteren. In het radioprogramma Wout! op 3FM kreeg hij een eigen rubriek.

In mei 2005 begint hij het Online Dance Radio Station TrackFM.

Sander was te zien als SuperSander in BNN University, deed seksexperimenten voor Spuiten & Slikken en presenteerde de Nederlandse versie van Top of the Pops.

Vanaf september 2006 keert hij terug op 3FM door samen met Coen Swijnenberg iedere middag de Coen & Sandershow te presenteren.

Op 4 juli 2006 gingen beelden van hem de wereld over, toen hij de tenniswedstrijd op Wimbledon tussen Maria Sjarapova en Jelena Dementieva verstoorde door naakt het centercourt te betreden. Deze actie maakte deel uit van het nieuwe seizoen van het BNN-programma Try before you die. Na enige tijd door de Londense politie te zijn verhoord werd hij heengezonden met een levenslang toegangsverbod voor Wimbledon.

Begin 2007 zal Sander te zien zijn in het TV Programma Wie is de Mol? bij de AVRO.

Marloes


Luc


hillo

Sander is niet de mol, hij valt af in aflevering 1!

Marloes