Expeditie Robinson 2005 Nieuws

Gestart door Sjors, juni 12, 2005, 22:01:12 PM

Vorige topic - Volgende topic

Sjors

Hier volgt al het Expeditie Robinson nieuws.

Sjors

De eerste selectierondes van het programma zijn inmiddels geweest.
Presentator Ernst-Paul Hasselbach kan tevreden zijn. Hij vertelt: "We hebben denk ik zo'n 4000 aanmeldingen gehad. Het programma leeft nog wel onder de mensen. Gelukkig!"
Niet alleen de kandidaten veblijven twee maanden op het eiland waar Expeditie Robinson wordt opgenomen. Ook Ernst-Paul is twee maanden van huis. Hij heeft het wel iets comfortabeler dan de kandidaten, maar het is ook voor hem behelpen. "Ja, je moet je er niet al te veel bij voorstellen. Ik leef in een krotje, maar heb wel een airco."
Expeditie Robinson wordt dit najaar uitgezonden op de nieuwe zender Talpa.

Sjors

De Belgische Lotte Verlackt gaat Ernst-Paul Hasselbach assisteren bij de presentatie van Expedition Robinson op De Mol's nieuwe zender. Lotte werkte eerder voor Yorin, het informatieve jeugdprogramma 'Het Klokhuis' en in haar geboorteland was ze te zien in de Vlaamse versie van 'Spoorloos'. Expeditie Robinson is dit najaar te zien. Als Vlaamse partner is Kanaaltwee voor VT4 in de plaats gekomen. Kanaaltwee werkte in het verleden al samen met John De Mol, onder meer voor Big Brother.


Sander

SBS daagt John de Mols nieuwe televisiezender Talpa opnieuw voor de rechter. Dit keer eist SBS dat Talpa onmiddellijk stopt met de opnames van het programma Expeditie Robinson, dat komend jaar op de nieuwe zender van John de Mol te zien is. Het kort geding is tevens gericht tegen de producent en de bedenker van het format van het programma, de bedrijven Strix en Castaway.

SBS heeft het programma Expeditie Robinson de afgelopen vijf jaar uitgezonden op NET 5 en tevens in Belgi?.

Volgens SBS had de zender een optie om ook het zesde seizoen van het programma uit te zenden, maar heeft Talpa het ondanks die afspraak gekocht. SBS won vorige week een kort geding tegen Talpa over de naam Tien, zoals de nieuwe zender oorspronkelijk zou heten. ANP
Sander

Sander

Citaat van: Sjors op juni 12, 2005, 22:09:39 PM
De Belgische Lotte Verlackt gaat Ernst-Paul Hasselbach assisteren bij de presentatie van Expedition Robinson op De Mol's nieuwe zender. Lotte werkte eerder voor Yorin, het informatieve jeugdprogramma 'Het Klokhuis' en in haar geboorteland was ze te zien in de Vlaamse versie van 'Spoorloos'. Expeditie Robinson is dit najaar te zien. Als Vlaamse partner is Kanaaltwee voor VT4 in de plaats gekomen. Kanaaltwee werkte in het verleden al samen met John De Mol, onder meer voor Big Brother.



Ze lijkt me een erg leuke presentatrice al vind ik roos ook erg leuk? ;D
Sander

Ik

hehe dan moet je ook is yorin travel kijken... komt ze ook in voor...

wanneer komt ER-2005...???

Sjors

Citaat van: Ik op juni 16, 2005, 12:30:38 PM
hehe dan moet je ook is yorin travel kijken... komt ze ook in voor...

wanneer komt ER-2005...???

Ik dacht zo rond september 2005

Sander

Sander

Sander

#8
Talpa mag komend seizoen de survivalserie Expeditie Robinson wel uitzenden. Zo luidde vandaag de uitspraak van een Utrechtse rechter in een kort geding dat SBS had aangespannen.

SBS, die de serie de afgelopen vijf jaar op Net5 heeft uitgezonden, vond dat zij ook de rechten in bezit hadden voor de productie van komend seizoen. SBS voelde zich door slinkse manoeuvres van Talpa, de productiemaatschappij Strix en formateigenaar Castaway, buiten spel gezet. Talpa zou zich op onrechtmatige wijze het programma hebben toege?igend.

Ook programmadirecteur Remko van Westerloo mag van de rechter gewoon aan het werk blijven bij Talpa. Van Westerloo was voorheen bij SBS de drijvende kracht achter Expeditie Robinson. SBS eiste dat hij zich aan zijn concurrentiebeding zou houden. De rechter wees deze eis af omdat die bepaling per 1 augustus toch afloopt en omdat SBS niet eerder heeft geprobeerd Van Westerloo aan zijn concurrentiebeding te houden.

Talpa is blij met de uitspraak. "Het ging niet alleen om het uitzenden van Expeditie Robinson", zegt een woordvoerder. "SBS beweerde dat er dieven rondlopen bij Talpa. De rechter heeft SBS op alle punten in het ongelijk gesteld en veroordeeld tot betaling van de kosten van de procedure." De woordvoerder noemt het "niet mis als je voor van alles en nog wat wordt uitgemaakt". "Maar we hebben altijd het gevoel gehad dat we in ons recht stonden."

Voor SBS betekent de uitspraak niet het einde van de strijd. "We gaan in hoger beroep en spannen een bodemprocedure aan", meldt een woordvoerder. "Het is best ingewikkeld om aan te tonen dat drie bedrijven hebben samengespannen om Expeditie Robinson bij ons weg te halen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat alsnog gaat lukken. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd." Telegraaf
Sander

Sander

Na de mannen tegen de vrouwen, de Belgen tegen de Nederlanders en een verstekelingenkamp krijgen we in de vijfde serie van Expeditie Robinson weer een nieuwe variant op het spel. Dit maal zijn de kampen ingedeeld op leeftijd. In het ene kamp zijn deelnemers te vinden tussen de 18-30 jarigen, in het andere kamp zijn de 40-plussers te vinden. Volgens de persmap is de Belgische presentatrice nog niet bekend, maar we weten al ruim een week dat het gaat om Lotte Verlackt, een ex-presentatrice van Yorin Travel. De precieze start van het programma is niet bekend gemaakt, maar dit is waarschijnlijk per september.
[tv toekomst]
Sander

Nicky

SBS daagt Talpa weer voor de rechter

SBS vraagt de kortgedingrechter om concurrent Talpa te laten stoppen met de opnames voor Expeditie Robinson. SBS meent een optie te hebben om dat programma nog een seizoen uit te kunnen zenden. Desondanks is het format aan Talpa verkocht door producent Strix en bedenker Castaway, tegen wie het kort geding dus mede is gericht. Bron: ANP via Spits



SBS beschuldigt in de zaak ook voormalige medewerkers, die nu voor Talpa werken, van het meenemen van belangrijke documenten naar hun nieuwe werkgever. Die moeten vernietigd worden, eist SBS. Bron: ANP via Avro

Nicky

Expeditie Robinson?,

De reality-reeks rond survival op een onbewoond eiland, zal dit najaar op KANAALTWEE te zien zijn. De strijd om een beperkte voedselvoorraad, de intermenselijke relaties, de beproevingen van het samenleven in een desolaat gebied en de emoties van een ongewoon eilandavontuur : ?Expeditie Robinson? bundelt al deze elementen in ??n meeslepend programma.

?Expeditie Robinson 2005? belooft alvast keihard te worden. De opnamen starten eerstdaags. Net als de vorige jaren wordt het een Vlaams-Nederlandse co-productie. Langs Nederlandse kant neemt Ernst-Paul Hasselbach opnieuw de presentatie voor zijn rekening. Zijn Vlaamse collega voor KANAALTWEE wordt de Antwerpse Lotte Verlackt.

Na haar jeugdjaren in de Antwerpse Kempen en haar middelbare studies wiskunde-moderne talen, week Lotte in 1995 uit naar Amsterdam om er psychologie te gaan studeren. Ze voltooide een doctoraalstudie Communicatiewetenschap aan de Amsterdamse Universiteit met Film- en Televisiewetenschap als keuzevak en heeft er ook een professionele theateropleiding opzitten, met aanvullende cursussen improvisatie en kleinkunst. Momenteel pendelt Lotte nog steeds tussen Amsterdam en haar thuisbasis Antwerpen.

De 32-jarige Lotte Verlackt mag dan wel een nieuw gezicht zijn op KANAALTWEE ? een onbekende in televisieland is ze zeker niet. Totnogtoe heeft ze vooral bij onze Noorderburen gewerkt. Sinds 2002 presenteert ze het reisprogramma ?Yorin Travel? op de Nederlandse zender Yorin en een kinderprogramma, ?Het Klokhuis? op NPS. Van 1997 tot 2000 presenteerde ze de buitenlandse reportages in ?Spoorloos? en was ze dus ook in Vlaanderen te zien.

Lotte is een zeer veelzijdige dame. Nog voor ze enkele jaren geleden haar eerste stappen zette in de wereld van de televisie, was ze model bij verschillende internationale modellenagentschappen. Ze woonde en werkte in Parijs, Milaan, Madrid en Hamburg. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans en meer dan een mondje Duits en Spaans. Reizen is voor haar eigenlijk een beetje een tweede natuur. In dat opzicht is ?Expeditie Robinson? haar dus op het lijf geschreven?

Charming Lotte, zoals de Nederlanders haar noemen, houdt ook van dansen en volgde in dat opzicht tal van opleidingen : modern ballet, klassiek ballet en Afrikaanse dans. Ze houdt van ski?n, paardrijden en tennis. Vooral diepzeeduiken weet haar mateloos te boeien. Maar bovenal is ook acteren ??n van haar passies.

Een knappe, intelligente, veelzijdige, leergierige en avontuurlijke vrouw? KANAALTWEE kan zich geen betere presentatrice wensen voor ?Expeditie Robinson?!

Bron: http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=165780

Luc



Luc