Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Wie is ... de Mof?

Gestart door Mathidinkske, maart 28, 2009, 12:56:39 PM

Vorige topic - Volgende topic

Mathidinkske


Wie is de Mof? Een spannend spel in Terezin.
Hier in dit concentratiekamp strijden twee kandidaten om de titel van Mof.
Wie vervult het beste de opdrachten? Wie gaat de Mofpot winnen?
De kandidaten van dit seizoen zijn twee boezemvrienden afkomstig van de goede tijd.


Ze wonen in dezelfde wijk, twee straten van elkaar, hetzelfde type huis en bijna dezelfde inrichting zelfs.
Eerst springen we binnen bij Floda Reltih. Onze eerste deelnemer van dit seizoen.
We proberen binnen te komen met een smoesje dat we van Man Bijt Hond zijn. Maar wanneer Floda opendoet, denkt hij dat we voor koekjes komen, en begint hij helemaal op te gaan in zijn woede. Koekskes. Weeral koekskes. Ik heb jullie toch gezegd dat ik dat niet moet hebben? Uiteindelijk krijgen wij er ook nog een woord tussen. Wij zijn van Man Bijt Hond, mogen wij even binnen komen?

We mogen binnen, en onmiddellijk vallen we met de echte deur in huis. Geen Man Bijt Hond voor Floda, het is deze keer Wie is de Mof?
Meneer is heel verrast en slaakt vrijwel onmiddellijk de vreugde kreet. Alle joden op een stokje, zeg. Helemaal verrast starten we het interview. Waarom schreef meneer Floda zich in? Wat was zijn motivatie? Uiteraard deed hij het voor de goede oude tijden, '40-'45 waren prachttijden die hij nog eens wou herbeleven. Niet iedereen is het daar mee eens, maar goed. Wie is de Mof wordt met twee gespeeld, dus we vragen wie hij denkt dat zijn tegenspeler wordt. Anne Frank? Misschien. Zijn tegenspeler ontmoet meneer Floda pas op de deportatietrein naar Terezin, waar de kandidaten opdrachten gaan vervullen voor de Mofpot.

Onze tweede kandidaat woont zoals eerder gezegd twee straten verder, in hetzelfde type huis met dezelfde inrichting. Als we aanbellen onder het mom van Man Bijt Hond, denkt meneer Slebbeog dat we met koekjes komen. Blijkbaar heeft Fesoj er ook last van. Maargoed, met Man Bijt Hond geraken we gemakkelijk binnen. Meeer is zo verrast dat hij niet kan stoppen met Man Bijt Hond te herhalen. Laten we hem snel uit zijn droom helpen en de echte reden vertellen. U bent geselecteerd voor Wie is de Mof? Helemaal verrast. Super. Het interview verloopt heel vlot. Zijn motivatie was het herbeleven van de goede tijden. Toeval? Hij kan gewoon niet zwijgen over de vriendschap en kameraadschap die er in die tijd heerste. Al die Duitsers waren maten onder elkaar, allemaal. Behalve die collaborateurs die naar de Belgen en de Fransen en de Engelsen gaan. Laten we snel verder met het interview voor dit uit de hand loopt. Hij weet nog van niets. Wie is zijn medekandidaat. Een wilde gok: Anne Frank. Wij weten wel beter. We meldden hem nog snel even dat de deportatietrein morgen vertrekt. Eindbestemming is Terezin.

Meteen schiet Fesoj Slebbeog in actie. Daar zat Dagmar Hilarova, die heeft een boek geschreven. Jaja Meneer Slebbeog, daar draait het telkens om in Wie is de Mof? Elke serie draait om één boek over het nazi-tijdperk. Deze keer was dat Ik heb gene naam, van Miep Diekman en Dagmar Hilarova. Uiteindelijke bedaarde hij, en kon de tocht beginnen.

Welkom, ik ben Frank Enna, en dit is het 88e seizoen van Wie is de Mof?


Wie zijn de weerwolven?