Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Mary Lou van Steenis is niet de mol

Gestart door Sjors, november 20, 2005, 19:50:15 PM

Vorige topic - Volgende topic

Sjors



Marie-Lou van Stenis (ook wel: Van Steenis) ziet op 13 september 1963 in Vlaardingen het levenslicht. Na de middelbare school gaat ze naar de toneelacademie in Maastricht. Hier studeert zij in 1988 af. Vanaf haar zeventiende zingt ze ook in diverse bandjes. In datzelfde jaar is zij te zien in de korte psychologische thriller Ziek van Frank Schoutens. Bovendien maakt zij in de tv-serie Spijkerhoek haar opwachting als Patty Starrenburg. Dankzij deze rol wordt zij enorm populair. Dat komt vooral doordat zij in de serie met de band Shift het nummer Wonderful zingt. Dit vrolijke lied belandt in 1989 zelfs op de eerste plaats van de hitparade. Hoewel ze in haar latere carri?re vooral zal acteren, fungeert ze in 1999 nog in het tv-programma Het Swingpaleis.

Vrienden Voor Het Leven
Vanaf 1990 speelt Van Steenis behalve in Spijkerhoek ook in de komedieserie Vrienden Voor Het Leven. Hierin vertolkt zij op hilarische wijze de rol van de gevatte Ellen van den Berg. Van Steenis en haar tv-liefde Peter Lusse groeien door het succes van de sitcom uit tot nationale helden. Aangezien van Steenis zich als actrice wil blijven ontwikkelen, accepteert zij in 1993 ook een rol in de serie Bureau Kruislaan. Als Vrienden Voor Het Leven in 1995 stopt, last zij echter een pauze in. Ze wordt moeder en besluit zich tijdelijk volledig aan haar gezin te wijden. In 1998 keert zij terug op het tv-scherm in De Jimmy Hopper Show, een parodie op Jerry Springers talkshow. En twee jaar later is zij te zien in de tv-serie Verkeerd Verbonden.

Trauma 24/7
Na talloze tv-series en diverse theaterprogramma's besluit van Steenis in 2001 weer mee te werken aan een film, de door Nouchka van Brakel geregisseerde romantische tragikomedie De Vriendschap. Hierin houdt zij zich geweldig staande tegenover Gerard Cox en Willem Nijholt, die twee jeugdvrienden vertolken die elkaar na jaren onverwachts terugvinden in Rotterdam. Een jaar later acteert zij nog in de dramaserie Trauma 24/7, naast o.a. Bastiaan Ragas, Marc Klein Essink en Nadja H?pscher.

Filmografie Marie-Lou van Steenis

Trauma 24/7 (tv, 2002)
De Vriendschap (2001)
Verkeerd Verbonden (tv, 2000)
De Jimmy Hopper Show (tv, 1998)
Vrienden Voor Het Leven (tv, 1990-1995)
Oog In Oog (tv, 1990)
Bureau Kruislaan (tv, 1993)
Spijkerhoek (tv, 1989-1995)
Kunst & Vliegwerk (1988)
Ziek (1988)

hillo


Sjors

Het zou zomaar kunnen, ze is wel beetje verdacht bezig

hillo

Mary-Lou is niet de mol, ze valt af in aflevering 4!

Laucielau

Look Into My Eyes

hillo

ik baalde echt als een stekker toen ik erachter kwam dat haar leaderfilmpje TOCH in aflevering 4 kwam en ze er dus uit kon (en ook ging!)