Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Opdracht 3: Wie is ... de moordenaar?

Gestart door hillo, november 05, 2006, 21:49:04 PM

Vorige topic - Volgende topic

hillo

Het verhaal

Jullie zijn met z'n 14en op een groot feest in een zeer grote villa. Er zijn hapjes, er zijn drankjes en er wordt muziek gedraaid. Iedereen eet, drinkt en danst zich de longen uit het lijf. Het is een vrolijke boel en langzaamaan begint de alcohol voelbaar te worden. Elk van jullie besluit dat het tijd is voor wat privacy, en jullie gaan dan ook allemaal uit elkaar. Behalve jullie zijn er nog twee mensen op het feest: Gastheer Dhr. Mol en zijn butler! Ook de gastheer besluit even een momentje voor zichzelf te nemen en verdwijnt naar zijn kamer. De butler neemt het er even van en drinkt een wijntje. Na 3 glaasjes komt hij erachter dat de wijn op is en daarom loopt hij naar de kelder om de voorraad nog even te checken en wat nieuwe flessen te pakken. Als hij daar aankomt draait hij de kraan van een vol vat wijn open om te kijken of dit vat inderdaad nog vol zit. De wijn vangt hij op met een glas. Als hij de drank goed bekijkt, merkt hij op dat de vloeistof wel erg rood is. Hij ruikt eraan, en de helderrode doch zeer donkere vloeistof blijkt ook niet al te best te ruiken. Vandaar dat de butler het vat wijn van zijn plek haalt en het opent. Wat hij dan ziet doet zijn hart stil staan. Zijn baas, de gastheer, dhr. Mol.... Dood

Een paar uur later is de luxe villa op slot gedaan. De enige mensen die binnen geweest zijn zijn de 14 gasten en de butler. De 14 gasten hebben van de moord gehoord en komen tot de gruwelijke ontdekking dat één van hen de moordenaar moet zijn. De moordenaar lijkt zijn/haar taak alleen nog niet volbracht te hebben. Een race tegen de klok begint. Een race die niet iedereen zal gaan overleven!

De opdracht

Elk van jullie heeft de rol van gast en mogelijke verdachte. Er zijn echter 4 mensen met een hoofdrol.

De moordenaar: De moordenaar heeft als taak niet ontdekt te worden door de recherche. Lukt dit hem/haar, dan verdient hij/zij een vrijstelling!
De recherche: De recherche bestaat uit 3 undercover agenten. Zij weten van elkaar dat ze agent zijn. Aan hen is de taak de moordenaar te ontmaskeren. Lukt dit hen, dan verdienen zij een vrijstelling. Althans, de agenten die nog in leven zijn!
De 10 'gewone' gasten: Zij weten van niks, maar willen natuurlijk niet dat een van de hoofdrolspelers een vrijstelling wint! Daarom zullen zij min of meer de moordenaar en agent moeten 'spelen'. Elk van de gewone gasten die aan het eind van het spel nog in leven is, levert 1000 euro op voor de pot!

Hoe werkt het?

De moordenaar mag mensen vermoorden. Tussen elke moord moet minstens 3 uur zitten! Zodra de gehele recherche vermoord is, kan de moordenaar niet meer ontmaskerd worden, en heeft hij/zij dus een vrijstelling gewonnen. Het doel van de moordenaar is dus eigenlijk het uitroeien van zo min mogelijk gewone gasten (die zijn immers geld waard) en zoveel mogelijk leden van de recherche (die kunnen immers zijn/haar vrijstelling ontnemen).

De recherche moet op zoek naar de moordenaar. Dit doen ze door goed op te letten en zo mensen uit te horen, uit hun tent te lokken, en achter hun ware indentiteit te komen. Zodra een agent een moordenaar wil beschuldigen kan dit in het opdrachtentopic. Dit betekent natuurlijk dat je dan je rol van agent prijsgeeft. Als je de verkeerde moordenaar te pakken hebt, weet de echte moordenaar dus een agent te vinden en kan deze gemakkelijk vermoorden!

Het doel van de gewone gasten is zoveel mogelijk verwarring veroorzaken (en aangezien de andere 4 niet op willen vallen doen zij natuurlijk net zo hard mee). Door deze verwarring wordt het voor de anderen moeilijker hun taak te volbrengen. Uiteindelijk wint er sowieso 1 kandidaat een vrijstelling, maar dat is natuurlijk beter dan 3! We kunnen het uiteraard niet maken om de gewone gasten niks te bieden, daarom wordt aan degene die volgens de crew het beste verwarring heeft gezaaid 4 bonuspunten toegekend. Degene die het als een-na-beste deed, krijgt er 3, die daarna 2, die daarna 1, en de rest geen.

De moordenaar blijft altijd in leven, en hoe meer gewone gasten er sneuvelen, hoe makkelijker het wordt voor de recherche om de moordenaar aan te wijzen. Echter kan er dan natuurlijk steeds minder geld verdiend worden!

Het is dus een race tegen de klok. Wees te langzaam, en er blijft geen geld meer over! Wees te snel, en de dood is nabij...

De moordenaar en de 3 agenten (wie dit zijn geworden is over geloot) zijn via PM op de hoogte gebracht van hun rol!

VERDUIDELIJKING: Om de identiteit van de moordenaar niet te makkelijk te achterhalen te maken wordt, zodra de moordenaar via msn aan de crew heeft laten weten wie er aan gaat, niet meteen kenbaar gemaakt dat die persoon vermoord wordt (dan zou je kunnen zien aan de mensen die online zijn wie het is)! Hier kan een kleine tijd tussen zitten.

Stel: Pietje is de moordenaar en Keesje een agent. Pietje laat weten dat Keesje vermoord moet worden. 5 minuten later meldt Keesje dat hij Pietje wil arresteren als moordenaar. Hij is in dat geval te laat, ook al was er nog niet gemeld dat Keesje dood was.

Er kan dus een vertraging tussen de moord en de bekendmaking daarvan zitten. De crew houdt eerlijk bij wie eerder was met moorden/beschuldigen!

hillo

Als je geen PM hebt, ben je dus een gewone gast!

Ulysses

'Gewone' gast
Geen hoofdrol
Geen PM
'Per ongeluk' vermoord worden (zegmaar zinloos doodgaan :-\)

Lekker vriendelijk.. :-[ Je stelt me teleur... :-[


Trouwens, ben jij of is Sjors de butler?? ;D
"If God is watching us, the least we can do is be entertaining."


hillo

Sjors maar dan :P

Het is trouwens leuk als de opdracht hier gespeeld wordt, dus zo min mogelijk op msn ;) Een soort toneelstukkie dus eigenlijk :P Leuk om te lezen voor anderen en misschien wel handig voor jezelf!

Luc

Wie wil er nou niet dat de mol dood is :P

hillo


Luc


hillo

Doorzoek het huis eens! Misschien vind je wat leuks! :P

Luc


Ulysses

Cool ik had een motief! ;D

Mag ik ook weten wat mijn motief was?? en die van de rest?? Zou 't een stuk makkelijker maken.. ;)

Maja, wie wil er dood?? ::)
"If God is watching us, the least we can do is be entertaining."


Ulysses

Dit lijkt trouwens meer op 'Moordspel; moord in huize huiver'

Iemand ooit van dat spel gehoord?? (Is op de pc en inmiddels al aardig oud :P)
"If God is watching us, the least we can do is be entertaining."


Luc

Nee, niet van gehoord :P

*hips*

paar pilsjes te veel op, hihi

hillo

Luc bevindt zich momenteel in de eetkamer :P

Luc

Ik vermoord Ulysses!

of mag dat nog niet :P

hillo

De eerste moord mag om 00.49 gepleegd worden :P