Nieuws:

Beng ook eens een bezoekje in het altijd gezellige Hotforum café

Hoofdmenu

Peking Express III: De Mekong Route Deelnemers

Gestart door Tinuzzz, februari 24, 2006, 13:15:38 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tinuzzz

De Deelnemers

De Belgische duo?s
Frank (42) en Bliss (18) zijn vader en dochter uit Turnhout
Yves (24) en Wendy (22) zijn een ex-koppel maar nog ontzettend goede vrienden uit Antwerpen/Brasschaat.
Inge (23) en Lien (23) zijn een koppel uit Gent.

De Nederlandse duo?s

Martijn (29) en Marjolein (29) kennen elkaar zeven jaar. Ze wonen samen en trouwen in april van dit jaar in Amsterdam.
Amir (32) en Jimmy (34) kennen elkaar al meer dan 15 jaar en zijn beste vrienden. Ze komen uit Amsterdam.
Jan (71) & Miranda (23) zijn schoonvader en schoondochter in spe en komen uit Rotterdam en Zwijndrecht.

De gemengde duo?s
Marc (40) en Theo (49) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Merelbeke en Krimpen a/d Ijssel.
Chris (23) en Lut (51) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Neerpelt en Rotterdam.

Nooit eerder bezocht Peking Express zoveel landen
Vietnam
Vietnam, volledig de Socialistische Republiek Vietnam, is een republiek met ongeveer 82 miljoen inwoners in Zuidoost-Azi?. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land. Vietnam wordt begrensd door China door de Golf van Tonkin in het oosten, de Zuid-Chinese Zee in het zuiden en door Cambodja en Laos in het westen. De hoofdstad is Hanoi en de grootste stad is Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.
De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2.440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dun bevolkt is.

Cambodja
Cambodja is een land in Zuidoost-Azi?. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een ongeveer 800 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee.
De meeste Cambodjanen horen etnisch gezien bij de Khmer (94%). De Chinezen zijn op een na de grootste groep met ongeveer 3%, de Moslim Chams volgen met 2%. De rest van de bevolking bestaat uit Vietnamezen, Thais, Chinezen en bergvolkeren.
Cambodja bestaat voor ongeveer 75% uit regenwouden. Aan de kust komt ook veel mangrovebegroeiing voor. De rest is in gebruik als akkerland.

Laos
Laos is een land dat ligt in Zuidoost-Azi? ten noorden van Thailand en ten westen van Vietnam. Het is het enige land in Pacifisch Azi? dat geen kustlijn heeft. Het wordt volledig omringd door andere landen. Het land heeft een oppervlakte van 236.800 km? waarvan 6.000 km? water is.
Het landschap is grotendeels erg ruw bergachtig terrein met hier en daar wat vlakke gebieden, voornamelijk rondom de rivier de Mekong. Het hoogste punt in het land is Phou Bia met 2,817 km.
De offici?le taal is het Laotiaans of Lao. Dit is een taal die verwant is aan het Thais en aan talen gesproken in het zuiden van China. In het noordoosten van Thailand wonen meer mensen die Laotiaans en daarop lijkende talen spreken dan in Laos zelf.

China

Oostelijk Azi?, grenzend aan de Oost-Chinese Zee, de Baai van Korea, Gele Zee en de Zuid-Chinese Zee, liggend tussen Noord-Korea en Vietnam. China telt in totaal 1,3 miljard inwoners en is daarmee de natie met de grootste bevolking van de wereld. Ongeveer 20% van de wereldbevolking komt dan ook uit China. De bevolking van China bestaat uit 56 verschillende bevolkingsgroepen met ieder een eigen cultuur en levenswijze. China heeft een divers klimaat, gaande van warm-gematigd klimaat in het zuiden tot specifieke gebergte- en woestijnklimaten in het noorden en oosten. In het algemeen is het er nat in de zomer en droog in de winter. Er zijn grote regionale verschillen tussen de hooglanden van Tibet waar zich een eeuwige sneeuw (E-klimaat) bevindt, de woestijn (B-klimaat) en de steppen van Xinjiang en Binnen-Mongoli? en in het vasteland van China. Het noorden van China is algemeen droger dan het midden en het zuiden van het land.

Tibet

Tibet is tegenwoordig een autonome regio in China en grenst aan Bhutan, Nepal, India, Birma. In het verleden was Tibet een onafhankelijk land, dat ooit ook controle over China bezat. Toen Tibet nog onafhankelijk was, was de regio Tibet groter en omvatte delen die later bij andere Chinese provincies zijn toegevoegd.
Tibet is zeer hooggelegen: het zuiden van het door China bezette land ligt in de Himalaya, de rest in de Tibetaanse hoogvlakte. De hoofdstad is Lhasa, waar zich ook de (voormalige) residentie van de Dalai Lama bevindt.
Ik ben op vakantie tot 20 augustus