Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Opdracht 2: Mollenmania!

Gestart door hillo, oktober 27, 2006, 17:22:57 PM

Vorige topic - Volgende topic

hillo

Elise heeft haar vraag "Wie was konstrukteur van de Volkswagen onder het Hitler-regiem?" goed. Het was Ferdinand Porsche! Ze gooit 2 en haar nieuwe positie is F8! Nog 6 passen voor Elise!

hillo

Yolanda heeft haar vraag "Naar welke Amerikaanse president werd Cape Canaveral vroeger genoemd?" goed. Het was J.F. Kennedy! Ze gooit 3 en haar nieuwe positie is N12! Nog 12 passen voor Yolanda!

hillo

Elise heeft haar strikvraag "Welke koeiensoort levert de melk voor hoofdkaas?" fout. Het antwoord was "Geen enkele".

hillo

#168
Yolanda heeft haar vraag "Waarvan is Port au Prince de hoofdstad?" goed. Het was Haïti met twee puntjes op de I! Ze gooit wederom 3 en haar nieuwe positie is N9! Nog 9 stappen voor Yolanda!

hillo

Elise heeft haar vraag "Welk bijenproduct is in de drank mede verwerkt?" goed. Het was honing. Ze gooit 2 en haar nieuwe positie is H8. Nog 4 stapjes voor Elise!

hillo

Yolanda heeft haar vraag "In welk land ligt de stad die vroeger Buitenzorg heette?" goed. Het antwoord was "In Indonesië". Ze gooit 5 en haar nieuwe positie is L6! Ook nog 4 passen voor Yolanda!

Wie oh wie wint er nou toch? Elise leek het te gaan winnen op haar sloffen, maar Yolanda komt keihard terug! Ze is nog wel in het voordeel dat zij als eerste haar vraag krijgt, maar verder staat alles weer gelijk! Oeh, de race naar I5 lijkt bijna gedaan!

hillo

Elise heeft haar vraag "Welk land kent Sandinisten en Contra's?" goed. Het antwoord was "Nicaragua". Ze gooit 3 en haar nieuwe positie is H5

hillo

#172
Yolanda heeft haar vraag "Maakt men een grog, dan mengt men sterke drank met?" goed. Het antwoord was Heet water. Ze gooit een.. niet te geloven.. 3! dus ook voor haar nog 1 stap (ze is naar J5)

hillo

Elise heeft haar vraag "In welke taal vertaalde Douwe Kalma Shakespeare en Molière?" helemaal goed!!!


We hebben een winnaar!!!!! Elise!!!

Ulysses

"If God is watching us, the least we can do is be entertaining."


hillo

Helaas Yolanda, maar je hebt het goed gedaan ;)

Lies


wicky the viking

gefeliciteerd Elise maar wat was nu het goede antwoord ;
ik heb alleen maar de vraag gelezen

Gr.
Robert
Rare Jongens ,
Die Romeinen

hillo

#178
Het antwoord was Fries ;)

Elise kan nu de finale gaan spelen! Ze mag het diepst onder de grond gaan lopen richting de schatten! Deze ronde duurt maximaal 24 uur, dus tijd zat lijkt me! Je gaat zoveel mogelijk prijzen opgraven! Dit kunnen +/- bedragen zijn, +/- punten, of een vrijstelling! Geldkistjes worden weergegeven met een €-teken en de persoonlijke prijzen met een vraagteken. Succes, en veel plezier in je eentje onder de grond!

Je kan vragen aanvragen, en je mag aan een stuk door, dus geen tussenpauzes ;)

hillo

De finale van Elise.. Welke kistjes zal ze kiezen???

Om de finale wat spannender te maken gelden hier andere regels! Voor elk goed antwoord, mag Elise 6 stappen zetten, máár, bij 2 foute antwoorden, moet ze één kistje kiezen dat in rook opgaat! Er kunnen dus in principe 6 kistjes gewonnen worden, maar het kan ook zo zijn dat er geen 1 kistje behaald wordt!

Dus: Elise gooit altijd 6, maar bij 2 foute antwoorden moet ze een kistje kiezen dat niet meer gewonnen kan worden!

Succes!